2012-02-27 12:39:47• hírek • Szatmar.ro

Tucatnyi fűtőtestet készültek ellopni az iskolából

Négy kiskorút ért tetten vasárnap este a Szatmárnémeti Helyi Rendőrség egy őrjárata, a kamaszok közel tucatnyi fűtőtestet igyekeztek leszerelni és ellopni az egykori 13-as számú Általános Iskola üresen tátongó épületéből.

A Bala I. és Dumitru F. páros február 26-án, délután 18.50-kor a Batizi úton tartott éppen őrjáratot és benéztek az egykori  iskola épületéhez is. Itt egy, az udvaron heverő fűtőtest vált számukra gyanússá, majd erőszakos behatolásra utaló nyomokat találtak az ajtókon. Az épületbe belépve négy személyt fedeztek fel, akik éppen egy újabb fűtőtestet igyekeztek leszerelni.

Azonosításukkor kiderült, hogy az elkövetők nevei Marius M., Ioan C., B. László és B. Roland, életkoruk pedig 14 és 17 év között van.

A rend őrei az épületben további hét, előkészített, leszerelt fűtőtestet találtak, az elkövetők pedig elismerték, hogy az egyik ócskavas-kereskedelemben szerették volna értékesíteni azokat.

Az egykori 13-as számú Általános Iskola épülete immár két és fél éve kihasználatlanul, üresen áll. A Megyei Tanfelügyelőség akadékoskodása miatt a polgármesteri hivatal nem tudja felújítani, pedig egy korábbi városi tanácsi határozat arról döntött, hogy oda költöztetik a Helyi Rendőrség székhelyét.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: